Pentru mulți dintre noi, cumpărarea unei locuințe este probabil cea mai importantă decizie luată vreodată. Și care este posibilă dacă banca sau alt finanțator primește o validare a prețului plătit pentru proprietate. Cel mai simplu faci asta cu ValorEasy, prima platformă completă de evaluare a proprietăților rezidențiale din România. Aici poți crea, edita și descărca rapid un raport de evaluare de calitate ridicată, în timp redus, conform standardelor în vigoare. În plus, poți folosi aplicația de inspectie pe mobil, disponibilă pentru IOS și Android, optimizată și pentru zonele fără acoperire cu internet mobil.

ValorEasy reinterpretează modul în care evaluezi, folosind un mix de tehnologie cloud-based, o interfață ușor de utilizat, și puterea datelor partajate și validate de profesioniștii din domeniu. Pentru noi, confidențialitatea și securitatea informațiilor sunt esențiale. Toate documentele și datele confidențiale sunt securizate și criptate integral. Nimeni din exterior sau interior (nici măcar partenerii și colaboratorii ValorEasy), nu le poate accesa.

Platforma ValorEasy ofera soluții la multe din provocarile cu care se confruntă evaluatorii autorizați, profesioniștii din domeniul consultanței imobiliare și băncile din România: lipsa de transparență, livrarea unor rapoarte de evaluare calitative într-un timp scurt, bugetul strict, nevoia de a decide bazat pe analize de piață generaliste și nu pe estimări țintite.

De aceea, ValorEasy aduce împreună tot ce au mai bun de oferit tehnologia și experiența noastră în domeniul datelor, analizei pieței și a evaluării proprietăților imobiliare. Comparabilele generate de utilizatorii platformei și reverificate pentru a evita dublarea, oferă garanția faptului că toate datele sunt trecute prin filtrul profesioniștilor din domeniul imobiliar.

ValorEasy este o platformă independentă, gândită exclusiv în interesul utilizatorilor săi: evaluatori, profesioniștii din domeniul imobiliar și instituțiile de creditare. De la evaluare la analize de piață și indici de evoluție a prețurilor, totul este posibil în ValorEasy, unde ne facem munca de zi cu zi, dar în moduri noi și mai bune.

ValorEasy te ajută să estimezi valoarea corect și rapid.

Cum a apărut ValorEasy

Această platformă dedicată evaluării începe cu un om din afara evaluării: Viorel Dram un profesionist din Cluj-Napoca cu experiență de peste 10 ani în domeniul IT.

Cu ocazia contractării unui credit, Viorel a avut nevoie de evaluarea unui apartament. El a fost surprins de două lucruri: pe de o parte, de profesionalismul evaluatorului, minuțiozitatea și cantitatea de date introduse în foaia de inspecție. Pe de alta însă, de faptul că evaluatorul a scris de mână o serie mare de date, după care a luat mobilul pentru imagini, apoi s-a întors din nou la foaia cu date, a cerut copii după documente pe hârtie. Ulterior, evaluatorul respectiv s-a întors la biroul său pentru a introduce datele în calculator, a trebuit să dea câteva telefoane la diverse persoane, inclusiv intermediari pentru a obține date comparabile; abia apoi a putut redacta raportul. Din cauza abordării neintegrate, bazată pe un produs analogic și consumator de timp, evaluatorul își dubla timpul alocat unei evaluări.

Faptul că această idee a fost una foarte bună a fost confirmat de surpriza din momentul în care au abordat și alți oameni din domeniu, și au constatat cât de mare era nevoia și interesul pentru găsirea unor metode mai eficiente. Ca atare, în scurt timp s-au adăugat echipei de fondatori oameni precum Adrian Popa - Bochis, cu experiență de peste 20 de ani în evaluare, sau Dumitriu-Cristian Dumitru, și el cu o experiență de aproape 25 de ani în domeniu. Pentru mai multe despre echipa ValorEasy, vă rugăm să intrați aici.