Imobiliarele în 2023: așteptări, riscuri și recomandări ale specialiștilor. Expert: Piața imobiliara încetinește, ceea ce e benefic

Din păcate, în România, la tranzacțiile imobiliare nu se face distincție între „prețul cerut”, „prețul de tranzacționare” și „valoare”, motivul principal fiind legat de lipsa datelor privind tranzacțiile imobiliare, explică într-o discuție cu HotNews.ro Dorel Niță, Co-fondator & Managing Partner la ValorEasy.ro. În 2022 s-au tranzactionat aproximativ 180.000 de unități individuale, mai puține decât în 2021 (când au depășit 183.000).

Citește mai mult

Dorel Niţă, ValorEasy: Scăderea ofertei de locuinţe începe să pună presiune pe piaţă

Anul 2021 a adus cea mai intensă activitate de tranzacţionare din ultimii cinci ani: anul trecut a fost un an bun pentru cei care şi-au vândut locuinţele, cererea depăşind 180.000 de unităţi individuale vândute la nivel naţional, o creştere anuală de 49%.

Citește mai mult

constructIMO - Despre tendințele pieței imobiliare, cu Dorel Niță, CEO - ValorEasy

Discutăm despre prețuri, cere și ofertă, despre dobânzi și factorii care vor influența piața rezidențială cu Dorel Niță, CEO - ValorEasy, la #constructIMO

Citește mai mult

Care sunt diferențele între prețurile cerute și cele de tranzacționare din piața imobiliară

Vedem lunar indici de prețuri ale locuințelor din România, în special pentru orașele mari, dar de cele mai multe ori ne raportăm la prețurile solicitate, la prețurile de listare la vânzare a unei proprietăți, dar realitatea dată de prețurile de tranzacționare este alta.

Citește mai mult

Dorel Niţă, ValorEasy: Scăderea ofertei de locuinţe începe să pună presiune pe piaţă

Cererea mare pentru locuinţe în oraşe precum Bucureşti sau Cluj ală­turi de o scădere a ofertei în acestea din lipsă de noi proiecte pun o pre­siu­ne tot mai mare pe preţuri, care doar pe final de an au urcat cu 11% în Capitală.

Citește mai mult

Dorel Nita, ValorEasy: Scaderea ofertei de locuinte incepe sa puna presiune pe piata

Cererea mare pentru locuinte in orase precum Bucuresti sau Cluj ala­turi de o scadere a ofertei in acestea din lipsa de noi proiecte pun o pre­siu­ne tot mai mare pe preturi, care doar pe final de an au urcat cu 11% in Capitala.

Citește mai mult

Apartamentele vechi din Cluj, cele mai scumpe din România. Dar... prețul real de vânzare e cu 20% mai mic decât cer proprietarii

Orașul Cluj-Napoca se clasează pe primul loc în topul național al prețurilor la apartamentele vechi, însă experții susțin că prețul cerut diferă de cel final de vânzare chiar și cu 20%.

Citește mai mult

Clujul, pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai scumpe apartamente vechi din România

Cluj-Napoca ocupă în continuare prima poziție în top, cu un preț mediu de tranzacționare al apartamentelor în piața secundară (adică apartamentele vechi) de 1.650 de euro pe metru pătrat util. Pe următoarele locuri se situează Bucureștiul (1.500 de euro), Timișoara (1.420 de euro), Constanța (1.380 de euro), Brașov (1.250 de euro), Craiova (1.200 de euro), Iași și Oradea (1.080 de euro), Sibiu (1.000 de euro), și, în cele din urmă, Ploiești (960 de euro), scrie wall-street.ro.

Citește mai mult

Abonare la newsletter

{{ email.error }}
{{ email.success }}