Există puține lucruri care să ne facă mai multă plăcere decât contactul zilnic cu voi, cei care folosiți sau sunteți interesați de ValorEasy.

Și cum la fiecare întâlnire primim numeroase întrebări despre platformă, am făcut această listă cu cele mai des primite întrebări și răspunsurile noastre.

Ce tipuri de proprietăți pot fi inspectate și evaluate în platformă?

În acest moment, poți să faci inspecția cu aplicația mobilă pentru apartamente, case, terenuri, spații comerciale și industriale.

Cel mai complet tip de evaluare pe care îl poți face în ValorEasy este cel de apartamente, unde primești la final inclusiv raport integral. Însă pregătim diverse module pentru evaluarea tuturor tipurilor de proprietăți imobiliare.

La inspecție se poate ridica în cloud și fișiere video?

Deocamdată nu pot fi încărcate decât fotografii la inspecție.

Documentele pe care le atașăm le avem tot în telefon sau pe desktop?

Datele și fotografiile din timpul inspecției se sincronizează / migrează în aplicația desktop, și sunt disponibile în secțiunea Documente, din tab-ul Evaluări. Alte tipuri de documente, de exemplu documente cadastrale sau de proprietate, extrase CF, certificate de performanță energetică, pot fi încărcate direct de pe calculator în secțiunea Documente, cu ajutorul funcției drag-and-drop.

Ce comparabile sunt disponibile în platformă?

Deja sunt disponibile pentru tine în platformă comparabile pentru apartamente, terenuri, case, spații comerciale, din toată țara, pe care le poți descărca în formate diferite (CSV, Excel, Word, PDF).

Subiectul meu va deveni comparabilă ValorEasy ?

La acest moment proprietatea subiect nu devine comparabila. În curând vom adăuga o nouă funcționalitate, și va fi posibil ca subiectul să devină comparabilă, acolo unde utilizatorul bifează că acceptă, unde evaluatorul marchează subiectul ca tranzacție și va scrie prețul tranzacției

Am deci acces la documente martor de la comparabilele ValorEasy?

Da, vei avea acces la toate celelalte comparabile introduse de utilizatorii ValorEasy- comparabile validate de alți evaluatori ca tine, inclusiv documentul martor.

Ce se întâmplă cu comparabilele pe care le folosesc sau le introduc în platforma?

Comparabilele utilizate în rapoarte (în primul rând cele preluate din baze de date cu proprietăți de la particulari, prelucrate și utilizate apoi în rapoarte) precum și cele adăugate manual de către tine sunt salvate în baza de comparabile pe care o pot accesa toți utilizatorii platformei, fără divulgarea numelui tău. Astfel, tu vei avea acces la toate celelalte comparabile introduse de utilizatorii ValorEasy- comparabile validate de alți evaluatori ca tine.

Sunt comparabile disponibile și pe localitățile mici?

Da, sunt comparabile disponibile la nivelul întregii țări, și pe localitățile mici. În acest moment majoritatea sunt din baze de date cu proprietăți de la particulari, dar pe măsură ce se va mări numărul de utilizatori din orașele mai mici, se va mări și numărul comparabilelor introduse manual de alți evaluatori.

Care sunt comparabilele pe care le pot utiliza în platforma? Pe lângă anunțurile particularilor, aveți și anunțuri de la agențiile imobiliare? Dar tranzacții?

Acesta este unul dintre aspectele la care lucrăm foarte intens în această perioadă; în curând vom începe să introducem anunțuri și tranzacții de la diverse agenții imobiliare din piață.

Sunt disponibile datele de contact pentru verificarea comparabilelor și după expirarea anunțului? Dar documentul martor?

Comparabilele provenite de la alți utilizatori ValorEasy sunt disponibile și după expirarea anunțului, cu toate datele proprietății și documentul martor (un screenshot cu pagina web în care a fost listată)

La comparabile provenite direct din anunțuri, documentul martor rămâne disponibil doar pe platforma care păstrează activ respectivul anunț. Dacă nu mai este activ, se păstrează datele proprietății, textul anunțului, numărul de telefon, dar și URL-ul inițial. Așadar, numărul de telefon se păstrează întotdeauna, pentru verificare.

Pot exporta comparabile din aplicație pe care sa le folosesc în propriul raport de evaluare?

Da, ele pot fi exportate în format pdf, word, csv sau excel.

În care localități sunt zonele introduse în aplicație?

În acest moment, zonele pe care le poți găsi în platformă sunt disponibile pentru reședințele de județ și București.

Se pot adăuga mai multe zone pentru o comparabilă?

Da, se pot adăuga mai multe zone pentru o comparabilă, atunci când vorbim de utilizatori diferiți. Se poate și pentru un singur utilizator, dar atunci aplicația va recunoaște apartenența la ultima zonă în care a fost făcută o localizare. Ca o regulă, o comparabila este localizată într-o singură zonă, dar poate apărea în căutare în momentul în care se filtrează cu selecția “Toate” la zone, sau cu filtrarea cu ajutorul cercului.

Cum se aplică abordarea prin venit în ValorEasy?

Această metodă se aplică în ValorEasy doar la apartamente, prin multiplicatorul chiriei brute. Se adaugă valoarea chiriei rezultată prin analiza de piață efectuată de evaluator în dreptul câmpului “Chirie lunară”, în momentul editării comparabilei de vânzare.

După completarea grilei de piață, evaluatorul selectează aceleași comparabile din grila de piață și în grila de venit, care acum au alocate și o chirie lunară, drept urmare se poate calcula multiplicatorul venitului brut potențial lunar.

Există posibilitatea conectării ValorEasy cu alte platforme, de exemplu printr-un API?

Da, această posibilitate există, și va fi o zonă importantă de dezvoltare a platformei pe viitor, astfel încât entitățile care doresc să se conecteze la platformă să o poată face într-un mod cât mai rapid și practic, de exemplu instituțiile financiar-bancare, agenții imobiliari și brokerii de credite.

Ce se va întâmpla cu rapoartele de evaluare și documentele pe care le introduc în platformă. Unde se salvează și cine le poate accesa?

Rapoartele tale de evaluare și documentele aferente lor sunt stocate în cloud pe servere securizate - am investit foarte mult pe partea de securitate. Pe acestea le accesează și vizualizează doar utilizatorul care le-a creat și compania de care aparține (dacă e cazul). În contractul de prestări servicii dintre ValorEasy și utilizatori sunt prevăzute mai multe obligații pe care ValorEasy și le asumă în sensul păstrării securității și confidențialității informațiilor și documentelor confidențiale ale utilizatorului.

Unele bănci solicita pe lângă grila/raport și o anexă. Pot fi generate aceste anexe în cadrul platformei?

Cunoaștem această necesitate, și deja am implementat anexa ING, urmând ca în viitor să implementăm și pentru alte bănci.

Pentru rapoartele de evaluare în vederea estimării valorii de impozitare, se poate folosi ValorEasy?

În prezent nu poate fi aplicată aceasta abordare.

Majoritatea rapoartelor de evaluare sunt lucrate de evaluatori pe formatul personalizat al băncilor. Cum am putea utiliza grila din ValorEasy, in acest caz?

În curând, după lansarea unei noi grile de comparații, vor putea fi folosite și diferite formate personalizate ale băncilor.

Cum arată un raport de evaluare generat în platformă?

În acest moment, utilizatorii ValorEasy pot genera rapoarte de evaluare integrale pentru apartamente. Puteți selecta sau deselecta anumite capitole din raportul integral și puteți personaliza fonturile, dimensiunea și culorile. Însă pregătim diverse module pentru evaluarea tuturor tipurilor de proprietăți imobiliare.

Introdu adresa ta de email și vezi cum arată Raportul de evaluare pentru apartamente
{{ email.error }}
{{ email.success }}

Dacă vrem sa facem un cuprins cum îl atașăm raportului de evaluare?

Deocamdată nu poate fi atașat un cuprins raportului de evaluare. Puteți să descărcați raportul în format PDF și să adăugați cuprinsul cu ajutorul unui instrument de tip Merge PDF.

Putem genera un raport de evaluare în Word la care să putem atașa și alte capitole, sau cum putem atașa alte capitole raportului?

Deocamdată puteți să descărcați raportul în format PDF și să adăugați alte capitole cu ajutorul unui instrument de tip Merge PDF.

Cat costa un abonament in Platforma?

Aflați detalii privind abonamentele ValorEasy, funcțiile disponibile, costul și reducerile acordate aici https://www.valoreasy.ro/abonamente/

Cum pot utiliza platforma dacă am un volum redus de lucrări, de exemplu doar în lunile de activitate?

Ai opțiunea abonamentului lunar, pe care îl poți reînnoi sau suspenda oricând doresti.

Dacă aveți și alte întrebări vă rugăm să le adresați aici

{{ contact.error }}
{{ contact.success }}
Valor Easy Residential S.R.L.

0748882892
[email protected]